Psychotherapie Volwassenen

PSYCHOTHERAPIE voor VOLWASSENEN

 

Psychotherapie is aangewezen bij problemen in het dagelijks leven die een dieperliggende oorzaak hebben.

We gaan op zoek naar die oorzaken om te begrijpen vanwaar uw problemen komen.  Zo ontstaat er meer inzicht. 

We zoeken samen naar verbetering : hoe u dingen anders kan aanpakken of anders tegen bepaalde dingen kan leren aankijken.  U krijgt tips en oefeningen waarmee u aan de slag kan. 

 

Individuele psychotherapie kan u volgen bij

Een oplossing is vaak het meest waardevol wanneer u deze zelf vindt. De taak van de therapeut bestaat erin u te stimuleren en te motiveren om deze oplossingen te vinden en te leren benutten. Hierbij is veiligheid en vertrouwen in het contact met uw hulpverlener een voorwaarde om te kunnen samenwerken.

 

INTAKE

 

Tijdens het intakegesprek bespreken we samen de verschillende aspecten van uw hulpvraag. Wat is het thema of de problematiek? We stellen ook de doelen vast waaraan u wil werken. Dit gesprek dient om te bepalen of u met deze therapeut verder wil.

In onze groepspraktijk hechten wij er veel waarde aan dat u zich gehoord en gezien voelt, dat er een klik is. Een goede basis van vertrouwen is van essentieel belang voor een succesvol therapietraject.

 

RESPECT VOOR UW VERHAAL 

Ieder mens is uniek, ieder verhaal eveneens, ieder proces heeft zijn eigen tijd nodig. Het ritme, de duur en de frequentie worden samen bekeken.

 

WERKVORMEN

De therapie is gericht op de totale mens: lichaam, gevoelens, gedachten en gedrag beïnvloeden elkaar namelijk voortdurend. Deze processen hebben op onbewust en bewust niveau een grote impact op uw welbevinden. De werkwijze bestaat uit een combinatie van een aantal technieken, oa.: explorerende en inzichtgevende gesprekken, visualisaties en imaginaties (werken met beelden), ontspanningsoefeningen en lichaamswerk...  Soms krijgt u opdrachten mee, zodat u actief blijft werken aan uw veranderingsproces. Er wordt gewerkt met inzichten en technieken uit diverse stromingen zoals NLP, Gestalttherapie, bio-energetica, psycho-dynamische therapie, psychosynthese, contextuele en cognitieve gedragstherapie, brainspotting. U hebt geen verwijzing van uw huisarts nodig.

 

RESPECT VOOR UW PERSOONLIJKHEID 

Wij stemmen steeds af op uw belevingswereld en uw persoonlijke situatie. We willen de meest passende technieken inzetten om u verder te helpen. U staat centraal en niet de methode van uw therapeut! Als wij voorstellen doen die u niet liggen, mag u steeds uw grenzen aangeven.

 

TARIEF

sessie van 1u : 65 euro.  


Gedeeltelijke terugbetaling via de meeste ziekenfondsen mogelijk.  Check hier hoe het zit bij jouw ziekenfonds.


Ik onderschrijf de deontologische code van het VVTIV.  Lees hier meer.  

Contacteer ons


Groepspraktijk Perspectief

Zeswegenstraat 115

8790 Waregem


0475 33 69 83


info@groepspraktijkperspectief.be

Spreekuren


Ons team werkt van maandag tot vrijdag van 8u30 tot 21u30 en op zaterdag van 8u30 tot 13u.


Kijk bij elke therapeut afzonderlijk voor zijn / haar spreekuren.

Maak een afspraak


Gebruik aub het aanmeldingsformulier voor een eerste afspraak.