Relatietherapie

RELATIETHERAPIE

 

Soms raak je er met jullie twee niet uit... Relatietherapie kan dan helpen.

 

Kenmerkend voor deze vorm van therapie is dat jullie samen aanwezig zijn.  Bij het begin van de therapie vind ik het wel belangrijk jullie ook elk een keer apart te zien.

 

Ik werk vooral volgens de principes van Emotionally Focused Therapy.

 

Relatietherapie kan u volgen bij

In elke relatie komen spanningen voor.

Meestal geraak je hier als koppel zelf uit, eventueel met hulp van familie en vrienden. Wanneer je het gevoel hebt elkaar niet meer te begrijpen, wanneer het vertrouwen weg is of de ruzies zich blijven opstapelen, kan het nodig zijn om professionele hulp te zoeken.


Neutraal en toch betrokken...

Relatietherapie is er nooit op gericht om één van beide partners de schuld of het gelijk te geven. Ik stel mij als relatietherapeut 'meerzijdig partijdig' op, d.w.z. dat ik betrokken ben op beide partijen en dat ik beiden erkenning en waardering geef. Er wordt samen gezocht naar hoe jullie meer verbinding kunnen krijgen.


Nieuwsgierig zijn naar je partner én durven kijken naar jezelf...

Indien jullie allebei bereid zijn om aan jullie relatie te werken en hiervoor de nodige stappen willen zetten, dan is er alvast een goede start genomen.


Engagement naar de relatie en naar de therapie betekent dat je bereid bent om terug op zoek te gaan naar de positieve kwaliteiten van je partner. Bovendien kan dieper ingaan op relatieproblemen een mooie kans zijn tot individuele groei.

Wanneer jullie nieuwe oplossingen gevonden hebben voor oude conflictpunten en erin geslaagd zijn deze te integreren in jullie dagelijks leven, dan kan er een nieuw gezamenlijk verhaal ontstaan waarbij het vertrouwen in jezelf EN in elkaar sterker aanwezig is.


Wanneer in therapie? 

Als koppel wacht je best niet tot het problematisch is en muurvast zit. Relatietherapie kan ook preventief werken. Negatieve patronen en dynamieken groeien langzaam en kunnen ook aangepakt worden vooraleer er veel lijden is.


Wanneer een positieve evolutie uitblijft en het toch tot een breuk zou komen, kan ondersteuning hierbij ook belangrijk zijn. Het is zinvol om op een serene manier uit elkaar te gaan; respectvol naar jullie tijd samen, naar de ander, naar eventuele kinderen, maar ook naar jezelf. Uit elkaar gaan is veel meer dan een punt zetten achter de relatie en alleen doorgaan. Als je dat zorgvuldig doet dan kan je een belangrijke periode waardig afsluiten.


Daarnaast is het belangrijk dat je jezelf niet vergeet. Heel wat onbekende emoties en verdriet kunnen naar boven komen. Indien gewenst kan in dit geval een individuele therapie opgestart worden om uit te zoeken wat er nodig is om terug in balans te komen en de draad terug op te pikken.


TARIEF

sessie van 1u : 80 euro.  


 


Contacteer ons


Groepspraktijk Perspectief

Zeswegenstraat 115

8790 Waregem


0475 33 69 83


info@groepspraktijkperspectief.be

Spreekuren


Ons team werkt van maandag tot vrijdag van 8u30 tot 21u30 en op zaterdag van 8u30 tot 13u.


Kijk bij elke therapeut afzonderlijk voor zijn / haar spreekuren.

Maak een afspraak


Gebruik aub het aanmeldingsformulier voor een eerste afspraak.